MELLKASI KÖZPONT


dr. RÉNYI -VÁMOS FERENC

központvezető főorvos

osztályvezető főorvos

Önéletrajz


Mellkassebészeti osztály Dr. Rényi-Vámos Ferenc
Tüdő Transzplantációs Egység Dr. Rényi-Vámos Ferenc
Onkológiai Mellkassebészeti Egység Dr. Agócs László
ECMO Egység Dr. Elek Jenő

Központunk két egységből áll: az Onkológiai Mellkassebészeti Egység, illetve a Tüdőtranszplantációs Egység
Alább szeretnénk bemutatni központunk, illetve az Intézet által nyújtott egyedülálló lehetőségeket, melyek mind a betegek gyógyulását kívánják elősegíteni. Az Országos Onkológiai Intézetben a daganatos betegek komplex ellátásának minden feltétele adott: sebészi kezelés, kemoterápia, sugárterápia, CT-MRI diagnosztika, laborvizsgálatok, patológia, molekuláris patológiai vizsgálatok. A magas szintű betegellátás záloga az intézetben működő társszakmák együttműködése, amelyre joggal vagyunk büszkék.
Központunk fő profilja a tüdőrák-, a mediastinalis daganatok-, a substernalis struma és a myasthenia gravis sebészi kezelése, csecsemőmirigy daganatok eltávolítása, légcső- sebészet, rekeszizom sebészet, mellüregi deformitások (tyúkmell, tölcsérmell) sebészi kezelése, TOS műtétek (nyaki borda eltávolítása), felső végtagi hyperhidrozis sebészi kezelése (izzadó tenyér betegség), illetve a mellüregi diagnosztikus beavatkozások.
Központunkban nagy hangsúlyt fektetünk a minimál invazív sebészetre, műtéteink több mint fele videothoracoscop (VATS) segítségével történik. Országos és európai szinten is kimagasló számban végzünk VATS tüdőlebeny eltávolításokat. A tüdő- és pleura biopsziák, a thymectomia, a kóros izzadékonyság, illetve a mellkasfali deformitások (pectus excavatum) sebészeti ellátása is VATS-al történik. Magyarországon egyedül az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti Központjában van lehetőség lézeres tüdőműtétek végzésére, mely lehetővé teszi, hogy több áttét eltávolítása esetén is csak minimális egészséges tüdőszövetet távolítsunk el.
Az intézet munkatársai a bécsi egyetemmel kialakított nemzetközi együttműködés keretében végzik a hazai betegek tüdőtranszplantációját.
Fontosnak tartjuk a transzlációs kutatást, tudományos munkánk során minden segítséget megkapunk az Intézet társosztályaitól (Sebészi és Molekuláris Daganatpatológiai Centrum , Radiológiai Diagnosztikai Osztály , Biokémiai Osztály, Klinikai Központi Laboratórium, Patogenetikai Osztály, Molekuláris Genetikai osztály, Klinikai Sugárbiológiai és Onkocytogenetikai Osztály, Molekuláris, Immunológiai és Toxikológia, Kísérletes Farmakológiai Osztály.)
Nemzetközi kapcsolataink (Ausztria, Bécs, AKH) biztosítják a technikai újdonságok azonnali bevezetésének lehetőségét.
Az Országos Intézet hírnevéhez méltó bonyolult, komoly sebészi kihívást jelentő műtétek természetesen elképzelhetetlenek lennének az Intézetünkben működő modern, jól felszerelt Intenzív Terápiás Osztály nélkül.
A Mellkassebészeti Osztály a III. épület 4. emeletén működik, betegeink gyógyulása 2-4 ágyas, klimatizált, fürdőszobás kórtermekben biztosított.
Az ECMO (extracorporalis membrán oxigenátor / mesterséges keringést biztosító készülék) a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Osztályon található.

A központ dolgozói:
1. Rényi-Vámos Ferenc Med. habil. osztályvezető - Önéletrajz
2. Agócs László Főorvos egység vezető - Önéletrajz
3. Kocsis Ákos Főorvos - Önéletrajz
4. Török Klára Főorvos - Önéletrajz
5. Bogyó Levente Főorvos - Önéletrajz
6. Mészáros László Főorvos - Önéletrajz
7. Döme Balázs Főorvos - Önéletrajz
8. Gieszer Balázs Adjunktus - Önéletrajz
9. Farkas Attila Szakorvos Jelölt - Önéletrajz
10. Ghimessy Áron Szakorvos Jelölt - Önéletrajz
11. Radeczky Péter Szakorvos Jelölt - Önéletrajz
12. Tallósy Bernadett Szakorvos Jelölt - Önéletrajz
13. Csende Kristóf Rezidens - Önéletrajz
14. Tihanyi Hanna Rezidens - Önéletrajz

Rendelési idők:
Hétfő Dr. Rényi -Vámos Ferenc Dr. Gieszer Balázs
Kedd Dr. Agócs László
Szerda Dr. Bogyó Levente
Csütörtök Dr. Kocsis Ákos
Péntek Dr. Mészáros László

+36 (1) 224 8600
Megszakítás