Scroll Top

Klinikai Kutatási Osztály

Dr_Argay_Karolina_web_front
Dr. Argay Karolina

Osztályvezető

Önéletrajz

BEMUTATKOZÁS

Az osztály 2024. májusában alakult meg azzal a céllal, hogy az Intézet hatékonyabban szervezhesse az Intézetben folyó humán klinikai vizsgálatokat, elérje a gyorsabb és gördülékenyebb szerződéskötést, a hatékonyabb betegbevonást és a betegek jobb tájékozottságát a klinikai vizsgálatokkal kapcsolatban, valamint a megfelelő partner/szponzor megtalálásával a vizsgálatok számának és minőségének emelését.

A Klinikai Kutatási Osztály (KKO) feladatai közé tartozik az Intézetben elvégzésre kerülő szponzorált klinikai vizsgálatok előkészítése, megszervezése, valamint a vizsgálatban résztvevő osztályok, vizsgálói személyzet támogatása a vizsgálat lefolytatásában.

A KKO gondoskodik a humán klinikai vizsgálatok, tanulmányok egységes nyilvántartásáról, a humán klinikai vizsgálatokkal kapcsolatos szerződések szakmai és jogi véleményezéséről, előkészíti a vizsgálatok, tanulmányok pénzügyi és szakmai elszámolásait, figyelemmel kíséri a vizsgálatok szerződésnek megfelelő megvalósulását, ellenőrzi a humán klinikai vizsgálatokra vonatkozó jogszabályok betartását, évente összefoglaló értékelést készít az Intézetben futó vizsgálatok eredményességéről.

A KKO kapcsolatot tart a klinikai vizsgálatot folytató gyógyszercégekkel, tájékoztatja az érintett osztályt az adott klinikai vizsgálati megkeresésről. Az osztály fontos feladata a gyógyszercégek, vizsgálói teamek és betegek összekapcsolása a sikeres klinikai vizsgálat lefolytatásának érdekében.

MUNKATÁRSAK

Dr. Argay Karolina           osztályvezető
Ruman Valéria                  start-up koordinátor
Farner Fanni                      klinikai kutatási koordinátor
Kucsera Ramóna              klinikai kutatási koordinátor
Uj-Nagy Petra                   klinikai kutatási koordinátor
Házi Fruzsina                     klinikai kutatási koordinátor
Turcsik Boglárka               klinikai kutatási koordinátor
Horváth Bálint                   klinikai kutatási koordinátor

ELÉRHETŐSÉGEK

Vizsgálat indítással kapcsolatban:

klinikaikutatas@oncol.hu

+36 1 224-8600/1081

Koordinációval kapcsolatban

study@oncol.hu

+36 1 224-8600/2117

DOKUMENTUMOK

Tájékoztató szponzoroknak
Befogadó nyilatkozat

 

Az Országos Onkológia Intézetben elérhető klinikai vizsgálatok listája

1. III. Fázisú, nyitott, multicentrikus, randomizált vizsgálat az endokrin terápiával kombinált adjuváns palbociclib és az endokrin terápia kombinációjával szemben hormonreceptorpozitív / HER2-negatív, reszekált, izolált lokoregionális recidívás emlőrákos betegek esetében.

2. III. Fázisú, randomizált, kettős vak, placebokontrollált vizsgálat az alpelisib (BYL719) és fulvestrant kombinációjával férfiak és posztmenopauzális nők esetében, akik HR-pozitív, HER2-negatív, előrehaladott, PIK3CA-mutációval rendelkező, PIK3CA-mutációval rendelkező, előrehaladott emlőrákban szenvednek, és akiknél az aromatázgátló és egy CDK4/6-gátló hatására vagy azt követően progresszió lépett fel.

3. A Bemarituzumab plusz kemoterápia és nivolumab fázisú 1b/3 vizsgálat a kemoterápiával és a nivolumabbal szemben, korábban kezeletlen, előrehaladott, FGFR2b overexpresszióval rendelkező gyomor- és gyomor-nyelőcső-összekötő rákban szenvedő alanyoknál.

4. 1b/2 fázisú, multicentrikus, nyílt kosárvizsgálat a Bemarituzumab monoterápia biztonságosságának és hatékonyságának értékelésére FGFR2b overexpresszióval rendelkező szolid tumorokban.

5. Randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált 3. Fázisú vizsgálat a pembrolizumab (MK-3475) és a placebo összehasonlításában nyelőcsőrákos résztvevőkön, akik egyidejűleg definitív kemoradioterápiában részesülnek.

6. Egy 3. Fázisú, többközpontú, randomizált vizsgálat, amely a TAR-200 és a cetrelimab kombinációjának hatékonyságát vizsgálja a cetrelimabbal kombinált és az egyidejű kemoradioterápiával szemben olyan, izom-invazív hólyagrákos (MIBC) hólyagrákos résztvevőknél, akik nem részesülnek radikális cisztektómiában.

7. Véletlenszerű, kontrollált, multicentrikus, nyitott vizsgálat az Apalutamid sugárterápiához és LHRH-agonistához való hozzáadásának hatékonyságának és biztonságosságának vizsgálatára PSMA-PET-pozitív hormonérzékeny prosztatarákban szenvedő, magas kockázatú betegeknél, a PSMA-PET-negatív betegek megfigyeléses követésével.

8. Egy multicentrikus, randomizált, nyílt, vak végpont-értékeléses, 3. Fázisú vizsgálat, amely az abelacimab és az apixaban hatását hasonlítja össze a vénás tromboembólia (VTE) kiújulására és vérzésére rákos VTE-ben szenvedő betegeknél.

9. Egy multicentrikus, randomizált, nyílt, vak végpont-értékeléssel ellátott, 3. Fázisú vizsgálat, amely az abelacimab és a daltparin hatását hasonlítja össze a vénás tromboembólia (VTE) kiújulására és vérzésére gasztrointesztinális (GI) / urológiai (GU) rákos betegeknél, akiknél a VTE-t a daganatos megbetegedésekhez társították.

10. A Relacorilant és a Nab-paklitaxel kombinációjának 3. Fázisú vizsgálata a Nab-paklitaxel monoterápiával szemben előrehaladott, platina-rezisztens, magas fokú epiteliális petefészekrák, primer peritoneális vagy petevezetékrák esetén.

11. A 3. Fázisú, randomizált, nyílt, aktív összehasonlító kontrollált klinikai vizsgálat a pembrolizumab és a platina kettős kemoterápia összehasonlításában a Mismatch-javítás hiányos (dmmr) előrehaladott vagy recidiváló endometrium karcinómában szenvedő résztvevőknél az első vonalbeli kezelésben.

12. 3. Fázisú (pivotális stádiumú) vizsgálat az NBTXR3 aktiválásával, a vizsgáló által választott sugárterápiával vagy cetuximabbal kombinált sugárterápiával a platinaalapú kemoterápiára nem jogosult, lokálisan előrehaladott fej- és nyaki laphámsejtes karcinómában szenvedő idős betegek esetében.

13. 3. Fázisú, randomizált, kettős vak vizsgálat az encorafenib és binimetinib plusz pembrolizumab versus placebo plusz pembrolizumab részvételével braf v600e/k mutációpozitív metasztatikus vagy nem reszekálható, lokálisan előrehaladott melanómában szenvedő résztvevőkben.

14. Az IO102-IO103 pembrolizumabbal kombinált, nyílt, randomizált, 3. Fázisú klinikai vizsgálata pembrolizumabbal kombinálva, szemben a pembrolizumabbal önmagában, korábban kezeletlen, nem reszekálható vagy metasztatikus (előrehaladott) melanómában szenvedő betegeknél.

15. Adjuváns encorafenib és binimetinib vs. Placebo teljesen reszekált IIB/C stádiumú BRAF V600E/K mutáns melanómában: randomizált, háromszoros vak III. Fázisú vizsgálat az EORTC Melanoma Groupmal együttműködésben.

16. 1B/3 FÁZISÚ, KETTŐS VAK, RANDOMIZÁLT, AKTÍVAN KONTROLLÁLT, 3 SZAKASZOS, BIOMARKER ADAPTÍV VIZSGÁLAT A TAZEMETOSZTÁT VAGY PLACEBO KOMBINÁCIÓJÁVAL,
LENALIDOMID PLUSZ RITUXIMAB KOMBINÁCIÓBAN, RELAPSZÁLT/REFRAKTERES FOLLIKULÁRIS LIMFÓMÁBAN SZENVEDŐ ALANYOKNÁL

17. Egy 3. Fázisú, nyílt, véletlen besorolású, randomizált vizsgálat a fix időtartamú pirtobrutinib (LOXO-305) plusz venetoklax és rituximab versus venetoklax és rituximab korábban kezelt krónikus limfocitás leukémiában/kisebb limfocitás limfómában.

18. Egy 3. Fázisú, egykarú, nyílt, multicentrikus vizsgálat a Tafasitamab plusz Lenalidomid biztonságosságának és hatékonyságának értékelésére relapszusos vagy refrakter diffúz nagy B-sejtes limfómában szenvedő résztvevőkben.

19. 3. Fázisú, nyílt vizsgálat az epcoritamab biztonságosságának és hatékonyságának értékelésére Rituximabbal és lenalidomiddal kombinálva (R2) az R2-hez képest, relapszált vagy refrakter follikuláris limfómában szenvedő betegeknél.

20. Az MK-1026 hatékonyságának és biztonságosságának értékelésére irányuló 2. Fázisú vizsgálat hematológiai rosszindulatú daganatokban szenvedő résztvevőkben

21. Egy 3. Fázisú, randomizált, nyitott vizsgálat az R-CHOP-pal kombinált epcoritamab biztonságosságának és hatékonyságának értékelésére az R-CHOP-pal összehasonlítva az újonnan diagnosztizált diffúz nagy B-sejtes limfómában (DLBCL) szenvedő alanyoknál.

22. A HDP-101 biztonságosságát, tolerálhatóságát, farmakokinetikáját és hatékonyságát vizsgáló 1/2a fázisú, első emberen végzett vizsgálat plazmasejtes betegségben szenvedő betegeknél, beleértve a myeloma multiplexet is.

23. A 3. Fázisú randomizált vizsgálat a loncastuximab-tesirin és a rituximab kombinációjával, valamint az immunkemoterápiával szemben a relapszusos vagy refrakter diffúz nagy B-sejtes limfómában (DLBCL) szenvedő betegeknél.

24. 1b/2 fázisú, nyitott vizsgálat az epcoritamab biztonságosságának és tolerálhatóságának értékelésére antineoplasztikus szerekkel kombinálva Non-Hodgkin limfómában szenvedő alanyoknál

25. Multicentrikus, kettős vak, randomizált 3. Fázisú vizsgálat a belzutifan (MK-6482) plusz pembrolizumab (MK-3475) és a placebo plusz pembrolizumab hatékonyságának és biztonságosságának összehasonlítására a Clear Cell Renal Cell Carcinoma (ccrcc) adjuváns kezelésében a nefrectomiát követően (MK-6482-022).

26. Immun- és célzott kombinált terápiák 1b/2 fázisú vizsgálata RCC-ben szenvedő résztvevőkön (KEYMAKER-U03): 03A alvizsgálat

27. Immun- és célzott kombinált terápiák 1b/2 fázisú vizsgálata RCC-ben szenvedő résztvevőkön (KEYMAKER-U03): 03B alvizsgálat

28. III. Fázisú, kettős vak, randomizált, placebo-kontrollált vizsgálat a metasztatikus kasztrációrezisztens prosztatarákban (mcrpc) szenvedő betegek kezelésében a capivasertib + docetaxel és a placebo + docetaxel hatékonyságának és biztonságosságának értékelésére.

29. III. Fázisú, randomizált, nyílt vizsgálat a Pembrolizumab neoadjuváns terápiaként és a standard kezeléssel kombinálva, adjuváns terápiaként történő értékelésére III-IVA stádiumú, visszahagyható, lokoregionálisan előrehaladott fej- és nyaki laphámsejtes karcinóma (LA HNSCC) esetén.

30. 3. Fázisú, randomizált vizsgálat a pembrolizumab (MK-3475) + lenvatinib (E7080/MK-7902) + kemoterápia hatékonyságának és biztonságosságának értékelésére a standard kezeléssel összehasonlítva, mint első vonalbeli beavatkozás metasztatikus nyelőcsőrákos résztvevőkben.

31. A BURAN vizsgálat a buparlisib (AN2025) és a paklitaxel kombinációjában a paklitaxellel összehasonlítva a paclitaxellel önmagában, recidiváló vagy metasztatikus fej- és nyaki laphámsejtes karcinómában szenvedő betegeknél.

32. Nyílt, több kohorszból álló, 2. Fázisú vizsgálat, amely a tusamitamab ravtansine (SAR408701) monoterápia és kombinációjának hatékonyságát és biztonságosságát vizsgálja CEACAM5pozitív előrehaladott szolid tumoros betegeknél.

33. Az adjuváns imlunesztráns és a standard adjuváns endokrin terápia randomizált, nyílt, 3. Fázisú vizsgálata olyan betegeknél, akik korábban 2-5 évig tartó adjuváns endokrin terápiát kaptak ER+, HER2- korai emlőrák esetén, fokozott kiújulási kockázattal.

34. 3. Fázisú, randomizált, placebo-kontrollált klinikai vizsgálat a pembrolizumabbal (MK-3475) vagy anélkül végzett sztereotaxiás testradioterápia (SBRT) biztonságosságának és hatékonyságának értékelésére I. Vagy II. Stádiumú, nem kissejtes tüdőrákban (NSCLC) szenvedő, nem reszekált résztvevőkben.

35. Randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált 3. Fázisú vizsgálat a Pembrolizumab (MK-3475) és az egyidejű kemoradiációs kezelés kombinációjával, majd a Pembrolizumab és az Olaparib (MK-7339) vagy anélkül, összehasonlítva az egyidejű kemoradiációs kezeléssel, újonnan diagnosztizált, kezelésre nem szoruló, korlátozott stádiumú kissejtes tüdőrákban (LS-SCLC) szenvedő résztvevőknél.

36. SAKK 23/16 / IBCSG 57-18 / ABCSG-53 protokoll Testre szabott axilláris műtét hónalji nyirokcsomóeltávolítással vagy anélkül, majd sugárkezelés klinikailag csomópozitív emlőrákos betegeknél (TAXIS). Egy multicentrikus randomizált III. Fázisú vizsgálat.

37. III. FÁZISÚ, RANDOMIZÁLT, KETTŐS VAK, PLACEBO-KONTROLLÁLT VIZSGÁLAT, AMELY AZ
INAVOLISIB PLUSZ PALBOCICLIB ÉS FULVESTRANT HATÉKONYSÁGÁT ÉS BIZTONSÁGOSSÁGÁT
ÉRTÉKELI PLACEBÓVAL PLUSZ PALBOCICLIB ÉS FULVESTRANTTAL SZEMBEN PIK3CA-MUTÁNS, HORMONRECEPTOR POZITÍV, HER2-NEGATÍV, LOKÁLISAN ELŐREHALADOTT VAGY ÁTTÉTES EMLŐRÁKBAN SZENVEDŐ BETEGEKNÉL.

38. A SAR408701 randomizált, nyílt, 3. Fázisú vizsgálata a docetaxellel szemben korábban kezelt, metasztatikus, nem kámiumos, nem kissejtes tüdőrákos, CEACAM5-pozitív tumorral rendelkező, nem kissejtes tüdőrákos betegeknél.

39. Az MRTX849 és a docetaxel randomizált 3. Fázisú vizsgálata korábban kezelt, KRAS G12C mutációval rendelkező, nem kissejtes tüdőrákos betegeknél.

40. Prospektív multicentrikus kohorszvizsgálat a hónalji stádiumbeosztás különböző sebészi módszereinek (őrszem nyirokcsomó biopszia, célzott hónaljmetszés, hónaljmetszés) értékelésére klinikailag csomópozitív emlőrákos betegeknél, akiket neoadjuváns kemoterápiával kezelnek.

41. A Durvalumab plusz domvanalimab (AB154) III. Fázisú, randomizált, kettős vak, placebokontrollált, multicentrikus, nemzetközi tanulmány a helyileg előrehaladott (III. Stádiumú), nem operálható, nem kissejtes tüdőrákban szenvedő betegek körében, akiknek a betegsége nem fejlődött a végleges platina-alapú, egyidejűleg alkalmazott kemoradiációs terápiát követően (PACIFIC-8).

42. “Egy III. Fázisú, randomizált, nyílt, multicentrikus, globális vizsgálat a datopotamab deruxtecan (Dato-dxd) és a durvalumab és karboplatin kombinációjával, valamint a platinaalapú kemoterápiával kombinált pembrolizumabbal szemben a lokálisan előrehaladott vagy metasztatikus NSCLC-ben szenvedő betegek első vonalbeli kezelésére, akcióképes genomikai elváltozások nélkül (D926NC00001; AVANZAR)”.

43. Multicentrikus, nyílt, dóziskereső, 2. Fázisú vizsgálat a cemiplimabbal szekvenált THIO (LIBTAYO?) Értékelésére előrehaladott nem kissejtes tüdőrákban (NSCLC) szenvedő alanyoknál.

44. Randomizált, multicentrikus, kettős vak, III. Fázisú vizsgálat az AZD9833 (egy orális SERD) plusz palbociclib versus anasztrozol plusz palbociclib kezelésére ösztrogénreceptor-pozitív, HER2-negatív előrehaladott emlőrákban szenvedő betegeknél, akik nem kaptak semmilyen szisztémás kezelést előrehaladott betegség miatt.

45. Iii. Fázisú, randomizált, kettős vak, placebo-kontrollált klinikai vizsgálat az adjuváns atezolizumab vagy placebo és a trastuzumab emtansin hatékonyságának és biztonságosságának értékelésére her2-pozitív emlőrák esetén, ahol a preoperatív terápiát követően magas a kiújulás kockázata.

46. A Datopotamab Deruxtecan (Dato-dxd) és a vizsgáló által választott kemoterápia 3. Fázisú, nyílt, randomizált vizsgálata olyan betegeknél, akik nem jelöltek PD-1/PD-L1-gátló terápiára első vonalbeli, lokálisan recidiváló, operálható vagy metasztatikus, tripla-negatív emlőrákban (TROPION-Breast02).

47. A Sacituzumab Govitecan és Pembrolizumab randomizált, nyílt, 3. Fázisú vizsgálata az orvos által választott kezeléssel és Pembrolizumabbal szemben korábban kezeletlen, lokálisan előrehaladott, inoperábilis vagy metasztatikus, háromszorosan negatív emlőrákban szenvedő betegeknél, akiknek a tumora PD-L1-et expresszál.

48. III. Fázisú, kettős vak, randomizált vizsgálat az AZD9833-ra (egy új generációs, orális SERD) + CDK4/6-gátlóra (palbociclib vagy abemaciclib) való áttérés vs. Folytatásos aromatázgátló
(letrozol vagy anasztrozol) + CDK4/6-gátló HR+/HER2- MBC betegeknél, akiknél kimutatható ESR1 mutációval, a betegség progressziója nélkül, 1L aromatázgátló + CDK4/6-gátló kezelés alatt kezelték a betegséget

Kapcsolat: onkologia@oncol.hu


Clinical trials at the National Institute of Oncology


1. A phase III open-label, multicenter, randomized trial of adjuvant palbociclib in combination with endocrine therapy versus endocrine therapy alone for patients with hormone receptor positive / HER2-negative resected isolated locoregional recurrence of breast cancer

2. A Phase III, randomized, double-blind, placebocontrolled study of alpelisib (BYL719) in combination with fulvestrant for men and postmenopausal women with HRpositive, HER2negative advanced breast cancer with a PIK3CA mutation, who progressed on or after aromatase inhibitor and a CDK4/6 inhibitor

3. A Phase 1b/3 Study of Bemarituzumab Plus Chemotherapy and Nivolumab Versus Chemotherapy and Nivolumab Alone in Subjects With Previously Untreated Advanced Gastric and Gastroesophageal Junction Cancer With FGFR2b Overexpression

4. A Phase 1b/2, Multicenter, Open-label Basket Study Evaluating the Safety and Efficacy of Bemarituzumab Monotherapy in Solid Tumors with FGFR2b Overexpression

5. A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Phase 3 Trial of Pembrolizumab (MK-3475) Versus Placebo in Participants with Esophageal Carcinoma Receiving Concurrent Definitive Chemoradiotherapy

6. A Phase 3, Multi-center, Randomized Study Evaluating Efficacy of TAR-200 in Combination With Cetrelimab Versus Concurrent Chemoradiotherapy in Participants With Muscle-Invasive
Urothelial Carcinoma (MIBC) of the Bladder who are not Receiving Radical Cystectomy

7. A Randomized, Controlled, Multicenter, Open-label Study to Investigate the Efficacy and Safety of Adding Apalutamide to Radiotherapy and LHRH Agonist in High-Risk Patients with
PSMA-PET-Positive Hormone-Sensitive Prostate Cancer, with an Observational Follow-up of PSMA-PET-Negative Patients

8. A multicenter, randomized, open-label, blinded endpoint evaluation, phase 3 study comparing the effect of abelacimab relative to apixaban on venous thromboembolism (VTE) recurrence and bleeding in patients with cancer associated VTE

9. A multicenter, randomized, open-label, blinded endpoint evaluation, phase 3 study comparing the effect of abelacimab relative to dalteparin on venous thromboembolism (VTE) recurrence and bleeding in patients with gastrointestinal (GI)/genitourinary (GU) cancer associated VTE

10. A Phase 3 Study of Relacorilant in Combination with Nab-Paclitaxel versus Nab-Paclitaxel Monotherapy in Advanced, Platinum-Resistant, High-Grade Epithelial Ovarian, Primary Peritoneal, or Fallopian-Tube Cancer

11. A Phase 3 Randomized, Open-label, Active-comparator Controlled Clinical Study of Pembrolizumab versus Platinum Doublet Chemotherapy in Participants With Mismatch
Repair Deficient (dMMR) Advanced or Recurrent Endometrial Carcinoma in the First-line Setting

12. Phase 3 (Pivotal Stage) Study of NBTXR3 Activated by Investigator?s Choice of Radiotherapy Alone or Radiotherapy in Combination with Cetuximab for Platinum-based Chemotherapyineligible Elderly Patients with Locally Advanced Head & Neck Squamous Cell Carcinoma

13. A PHASE 3, RANDOMIZED, DOUBLE-BLIND STUDY OF ENCORAFENIB AND BINIMETINIB PLUS
PEMBROLIZUMAB VERSUS PLACEBO PLUS PEMBROLIZUMAB IN PARTICIPANTS WITH BRAF V600E/K MUTATION-POSITIVE METASTATIC OR UNRESECTABLE LOCALLY ADVANCED MELANOMA

14. An open-label, randomized, Phase 3 clinical trial of IO102-IO103 in combination with pembrolizumab versus pembrolizumab alone in patients with previously untreated, unresectable, or metastatic (advanced) melanoma

15. Adjuvant encorafenib & binimetinib vs. placebo in fully resected stage IIB/C BRAF V600E/K mutated melanoma: a randomized triple-blind phase III study in collaboration with the EORTC Melanoma Group.

16. A PHASE 1B/3 DOUBLE-BLIND, RANDOMIZED, ACTIVE-CONTROLLED, 3-STAGE, BIOMARKER ADAPTIVE STUDY OF TAZEMETOSTAT OR PLACEBO IN COMBINATION WITH LENALIDOMIDE PLUS RITUXIMAB IN SUBJECTS WITH RELAPSED/REFRACTORY FOLLICULAR LYMPHOMA

17. A Phase 3 Open-Label, Randomized Study of Fixed Duration Pirtobrutinib (LOXO-305) plus Venetoclax and Rituximab versus Venetoclax and Rituximab in Previously Treated Chronic
Lymphocytic Leukemia/Small Lymphocytic Lymphoma

18. A Phase 3, Single-Arm, Open-Label, Multicenter Study to Evaluate the Safety and Efficacy of Tafasitamab Plus Lenalidomide in Participants With Relapsed or Refractory Diffuse Large BCell Lymphoma

19. A Phase 3, Open-Label Study to Evaluate Safety and Efficacy of Epcoritamab in Combination with Rituximab and Lenalidomide (R2) compared to R2 in Subjects with Relapsed or Refractory Follicular Lymphoma

20. A Phase 2 Study to Evaluate the Efficacy and Safety of MK-1026 in Participants with Hematologic Malignancies

21. A Phase 3, Randomized, Open-Label Study to Evaluate Safety and Efficacy of Epcoritamab in Combination with R-CHOP Compared to R-CHOP in Subjects with Newly Diagnosed Diffuse Large B-Cell Lymphoma (DLBCL)

22. A Phase 1/2a, First-in-human Study to Evaluate the Safety, Tolerability, Pharmacokinetics, and Efficacy of HDP-101 in Patients with Plasma Cell Disorders Including Multiple Myeloma

23. A Phase 3 Randomized Study of Loncastuximab Tesirine Combined with Rituximab Versus
Immunochemotherapy in Patients with Relapsed or Refractory Diffuse Large B-Cell Lymphoma (DLBCL)

24. Phase 1b/2, Open-Label Study to Evaluate Safety and Tolerability of Epcoritamab in Combination with Anti-Neoplastic Agents in Subjects with Non-Hodgkin Lymphoma

25. A Multicenter, Double-blind, Randomized Phase 3 Study to Compare the Efficacy and Safety of Belzutifan (MK-6482) Plus Pembrolizumab (MK-3475) Versus Placebo Plus Pembrolizumab, in the Adjuvant Treatment of Clear Cell Renal Cell Carcinoma (ccRCC) Post Nephrectomy (MK6482-022)

26. A Phase 1b/2 Study of Immune and Targeted Combination Therapies in Participants with RCC (KEYMAKER-U03): Substudy 03A

27. A Phase 1b/2 Study of Immune and Targeted Combination Therapies in Participants With RCC (KEYMAKER-U03): Substudy 03B

28. Phase III Double-Blind, Randomised, Placebo-Controlled Study Assessing the Efficacy and Safety of Capivasertib + Docetaxel Versus Placebo + Docetaxel as Treatment for Patients with
Metastatic Castration Resistant Prostate Cancer (mCRPC)

29. A Phase III, Randomized, Open-label Study to Evaluate Pembrolizumab as Neoadjuvant Therapy and in Combination With Standard of Care as Adjuvant Therapy for Stage III-IVA
Resectable Locoregionally Advanced Head and Neck Squamous Cell Carcinoma (LA HNSCC)

30. A Phase 3, Randomized Study to Evaluate the Efficacy and Safety of Pembrolizumab (MK3475) + Lenvatinib (E7080/MK-7902) + Chemotherapy Compared with Standard of Care as First-line Intervention in Participants with Metastatic Esophageal Carcinoma

31. The BURAN Study of Buparlisib (AN2025) In Combination with Paclitaxel Compared to Paclitaxel Alone, in Patients with Recurrent or Metastatic Head and Neck Squamous Cell Carcinoma

32. Open-label, multi-cohort, Phase 2 trial, evaluating the efficacy and safety of tusamitamab ravtansine (SAR408701) monotherapy and in combination in patients with CEACAM5-positive advanced solid tumors

33. A Randomized, Open-Label, Phase 3 Study of Adjuvant Imlunestrant vs Standard Adjuvant Endocrine Therapy in Patients who have Previously Received 2 to 5 years of Adjuvant
Endocrine Therapy for ER+, HER2- Early Breast Cancer with an Increased Risk of Recurrence

34. A Phase 3, Randomized, Placebo-Controlled Clinical Study to Evaluate the Safety and Efficacy of Stereotactic Body Radiotherapy (SBRT) with or without Pembrolizumab (MK-3475) in Participants with Unresected Stage I or II Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC)

35. A Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Phase 3 Study of Pembrolizumab (MK-3475) in Combination with Concurrent Chemoradiation Therapy Followed by Pembrolizumab with or without Olaparib (MK-7339), Compared to Concurrent Chemoradiation Therapy Alone in Participants with Newly Diagnosed Treatment-Na?ve Limited-Stage Small Cell Lung Cancer (LS-SCLC)

36. Protocol SAKK 23/16 / IBCSG 57-18 / ABCSG-53 Tailored AXIllary Surgery with or without axillary lymph node dissection followed by radiotherapy in patients with clinically nodepositive breast cancer (TAXIS). A multicenter randomized phase III trial.

37. A PHASE III, RANDOMIZED, DOUBLE-BLIND, PLACEBO-CONTROLLED STUDY EVALUATING THE EFFICACY AND SAFETY OF INAVOLISIB PLUS PALBOCICLIB AND FULVESTRANT VERSUS
PLACEBO PLUS PALBOCICLIB AND FULVESTRANT IN PATIENTS WITH PIK3CA-MUTANT, HORMONE RECEPTOR?POSITIVE, HER2-NEGATIVE LOCALLY ADVANCED OR METASTATIC BREAST CANCER

38. Randomized, open-label, Phase 3 study of SAR408701 versus docetaxel in previously treated, metastatic, nonsquamous, non?small-cell lung cancer patients with CEACAM5-positive tumors

39. A Randomized Phase 3 Study of MRTX849 versus Docetaxel in Patients with Previously Treated Non-Small Cell Lung Cancer with KRAS G12C Mutation

40. A prospective multicenter cohort study to evaluate different surgical methods of axillary staging (sentinel lymph node biopsy, targeted axillary dissection, axillary dissection) in clinically node-positive breast cancer patients treated with neoadjuvant chemotherapy

41. A Phase III, Randomised, Double-blind, Placebo-controlled, Multicentre, International Study of Durvalumab plus Domvanalimab (AB154) in Participants with Locally Advanced (Stage III),
Unresectable Non-small Cell Lung Cancer Whose Disease has not Progressed FollowingDefinitive Platinum-base Concurrent Chemoradiation Therapy (PACIFIC-8)

42. “A Phase III, Randomised, Open-label, Multicentre, Global Study of Datopotamab Deruxtecan (Dato-DXd) in Combination With Durvalumab and Carboplatin Versus Pembrolizumab in
Combination With Platinum-based Chemotherapy for the First-line Treatment of Patients With Locally Advanced or Metastatic NSCLC Without Actionable Genomic Alterations (D926NC00001; AVANZAR)”

43. A Multicenter, Open-Label, Dose-Finding, Phase 2 Study Evaluating THIO Sequenced with Cemiplimab (LIBTAYO?) in Subjects with Advanced Non-Small Cell Lung Cancer (NSCLC)

44. A Randomised, Multicentre, Double-Blind, Phase III Study of AZD9833 (an Oral SERD) plus Palbociclib versus Anastrozole plus Palbociclib for the Treatment of Patients with Estrogen
Receptor-Positive, HER2-Negative Advanced Breast Cancer Who Have Not Received Any Systemic Treatment for Advanced Disease

45. A PHASE III, RANDOMIZED, DOUBLE-BLIND, PLACEBO-CONTROLLED CLINICAL TRIAL TO EVALUATE THE EFFICACY AND SAFETY OF ADJUVANT ATEZOLIZUMAB OR PLACEBO AND
TRASTUZUMAB EMTANSINE FOR HER2-POSITIVE BREAST CANCER AT HIGH RISK OF RECURRENCE FOLLOWING PREOPERATIVE THERAPY

46. A Phase 3, Open-label, Randomised Study of Datopotamab Deruxtecan (Dato-DXd) Versus Investigator?s Choice of Chemotherapy in Patients who are not Candidates for PD-1/PD-L1
Inhibitor Therapy in First-line Locally Recurrent Inoperable or Metastatic Triple-negative Breast Cancer (TROPION-Breast02)

47. A Randomized, Open-label, Phase 3 Study of Sacituzumab Govitecan and Pembrolizumab Versus Treatment of Physicians Choice and Pembrolizumab in Patients With Previously
Untreated, Locally Advanced, Inoperable, or Metastatic Triple-Negative Breast Cancer, Whose Tumors Express PD-L1

48. A Phase III, Double-blind, Randomised Study to Assess Switching to AZD9833 (a Next Generation, Oral SERD) + CDK4/6 Inhibitor (Palbociclib or Abemaciclib) vs Continuing Aromatase Inhibitor (Letrozole or Anastrozole) + CDK4/6 Inhibitor in HR+/HER2- MBC Patients with Detectable ESR1 Mutation Without Disease Progression During 1L Treatment with Aromatase Inhibitor + CDK4/6 Inhibitor

Contact: onkologia@oncol.hu

Adatvédelmi beállítások
Honlapunk az ún. sütik segítségével adatokat gyűjt a látogatókról. Ezek az adatok lehetővé teszik számunkra, hogy megértsük, miként használják weboldalunkat a látogatók, és hogy jobb használhatóságot biztosítsunk számukra. Az adatokat a weboldal feldolgozza és tárolja, ugyanakkor az adatgyűjtés nem teszi lehetővé, hogy a látogatók személyazonosságát megállapítsuk.

Az adatok feldolgozása során harmadik félként partnereink szolgáltatásait vesszük igénybe (pl. Google Analytics), azonban Ön dönt arról, hogy ki használja az adatait és milyen célra. Tudjon meg többet adatainak feldolgozási módjairól a Sütik fülön és adja meg preferenciáit a Részletek fülben. Később bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja a Sütinyilatkozathoz való hozzájárulását.