Orvosi Könyvtár

Az Országos Onkológiai Intézet Orvosi Könyvtára országos feladatkörű szakkönyvtár. Korlátozottan nyilvános, dokumentumot csak az intézet munkatársainak kölcsönöz. Az MTMT tagintézménye.

Nyitvatartási idő

hétfőtől csütörtökig: 8:30-15:00
péntek: 8:30-14:30

Munkatársak

Elérhetőség

e-mail: istar@oncol.hu
franko.orsolya@oncol.hu
tel.: +36-1-224-8600 / 1286 mell.

Az Országos Onkológiai Intézet Könyvtárát 1953-ban alapították. 1982-ben egyesült az Onkopathológiai Kutató Intézet Könyvtárával.

Alapfeladata: hozzáférést, elérhetőséget biztosítani a saját gyűjteményében és a könyvtári rendszer állományában megtalálható nyomtatott és elektronikus dokumentumhoz, amellyel segíti és támogatja az Intézetben folyó gyógyító, kutató és oktató munkát végző orvosokat, kutatókat, asszisztenseket, ill. az Intézetbe továbbképzésre, oktatásra járó orvosokat, hallgatókat.

A könyvtár szolgáltatásai: kölcsönzés, helyben olvasás, információ- és dokumentum szolgáltatás, számítógép-használat, fénymásolás, könyvtárközi kölcsönzés. Évente összegyűjti az Intézet munkatársainak publikációs listáját. 2016 óta intézményi adminisztrátorok vagyunk a Magyar Tudományos Művek Táránál (MTMT).

A könyvtár állománya fele-fele arányban tartalmaz könyveket és bekötött folyóiratokat. A hazai Elektronikus Információ Szolgáltatás konzorciumi tagjaként Intézetünk a Web of Science, a ClinicalKey és a Springer Nature adatbázisokat fizeti elő. Az adatbázisokból több száz orvosi folyóirat érhető el online könyvtárunkban.