Élelmezési Osztály

Élelmezési Osztály

Az Országos Onkológiai Intézet Élelmezési Osztálya biztosítja a betegek ellátását és gondoskodik az Alkalmazottak mindennapi ebédjéről.

Fő célunk, hogy betegeinket – a kórházi ellátás mellett – gondosan elkészített, finom ebédekkel lássuk el, reggelire, vacsorára pedig lehetőleg egyedileg becsomagolt formában biztosítjuk ellátásukat. Mindennap van zöldség és gyümölcs. Osztályos dietetikusaink minden beteget felkeresnek és egyedileg gondoskodnak - orvosaikkal konzultálva- az étrendjükről. A kórházból történő távozásukkor pedig diétás tanácsokkal bocsátják betegeinket otthonukba. Szükség esetén tápszeres ellátásban is részesítjük a rászorultakat.
Ezzel szeretnénk azt elérni, hogy ha már kórházba kell jönnie valakinek, a lehető legjobb ellátásban részesüljön, ezzel javítva a közérzetet. Van betegelégedettségi felmérés minden évben, ebben lehet leírni véleményüket az ellátásról, hogy a jövőben tovább javíthassuk szolgáltatásainkat.

Dolgozóink közül kb .a fele étkezik éttermünkben. 4 féle menü közül választhatnak dolgozóink ( A, B menü, Vegetáriánus és Kalóriszegény) és szükség szerint biztosítunk diétás étrendet is.

Elérhetőségek

Élelmezési osztályvezető: Póka Éva

Telefon : +36 1 224 86 00/ 1305 mellék (hétköznap 8 és 16 óra között)
E-mail : poka.eva@oncol.hu

Dietetikai Szolgálat

A Dietetikai Szolgálat az Élelmezési osztály részeként működik intézetünkben.

A táplálkozásnak fontos szerepe van a daganatos megbetegedések kialakulásában.
Az elhízás, a túlzott fehérje- és zsiradék bevitel, az elégtelen zöldség- és gyümölcsfogyasztás, vagy akár a rostszegény táplálkozás is jelentős tényező lehet a betegség kialakulásában.
A daganatos betegek étrendjének összeállításában szerepet kap a megfelelő tápláltsági állapot elérése, fenntartása a kezelések, a mellékhatások és a társbetegségek figyelembevételével.
A szervezet számára biztosítani kell a jelenlegi állapotnak megfelelő energia-, fehérje-, zsír-, szénhidrát- és folyadékbevitelt, valamint a szükséges vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és élelmi rostok bevitelét is. Változatos nyersanyag-felhasználással és mértékletességgel jó úton járunk.

Ingyenes egyéni tanácsadás és konzultáció

Az intézetben fekvő betegeinknek, valamint az intézetben kezelt vagy daganatos megbetegedésben szenvedőknek és családtagjaiknak lehetőségük van előre egyeztetett időpontban személyes konzultációra. Táplálkozással, táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseikre szívesen válaszolunk. A konzultációhoz előzetes telefonos időpont-egyeztetés szükséges.

Osztályos tanácsadás

Hétköznaponként minden osztályon lehetőség nyílik a diéták egyeztetésére, valamint személyes tanácsadásra is. Az osztályon fekvő betegeink és hozzátartozóik személyesen is konzultálhatnak a táplálásterápiát érintő kérdéseikben.

Előadás

Dietetikusaink rendszeresen részt vesznek, illetve előadásokat tartanak a civil szervezetek klubfoglalkozásain, valamint az Intézet betegoktató programjában.

Elérhetőségek

Telefon : +36 1 224 86 00/ 1306 mellék (hétköznap 8 és 16 óra között)
E-mail : dietetika@oncol.hu

Dietetikusok az intézetben

Pongrácz Adrienn – vezető dietetikus - 3362 mellék
Deákné Baranyi Beáta - dietetikus – 3450 mellék
Kovács Gertrúd dietetikus – 3834 mellék
Kovács Éva – dietetikus – 3363
Bitter Zsófia – dietetikus – 3436 mellék
Bauer-Vojnits Katalin – dietetikus – jelenleg GYES-en