Betegfelvételi Iroda

Területi elhelyezkedése

A Betegfelvételi Iroda az Országos Onkológiai Intézet 14-es (D) épületének földszintjén található.

Betegfelvételi iroda rendelkezésre állása

Hétfőtől- Csütörtökig 7.00-tól-15.15-ig Péntek 7.00-tól-15.00-ig

A Betegfelvételi Iroda feladata

A betegek előjegyzése, fogadása és koordinálása a különböző ambuláns rendelésekre és a fekvőbeteg osztályokra. Az előjegyzési lehetőségek az Intézet honlapján az Előjegyzés címszó alatt megtalálhatóak. A Rákliga önkéntes munkatársai fogadják az Intézetbe érkezőket, akik a sorszámkiadó automatánál teljesítenek szolgálatot, és segítenek a további eligazításban. A sorszám kinyomtatásakor a sorszám tartalmazza az ellátás helyét, amely lehet az ellátást végző ambulancia, illetve a betegfelvételi iroda, regisztráció céljából.

A betegfelvétel munkatársai sorszámmal hívják a betegeket, ahol számítógépes nyilvántartásba veszik a jelentkezőket. A nyilvántartáshoz szükséges a személyigazolvány, érvényes TAJ kártya és a lakcímigazoló kártya. A személyigazolványt helyettesítheti útlevél vagy jogosítvány is. A leendő fekvőbetegek felvétele is itt történik, amihez még beutaló vagy ambuláns lap szükséges. Az ambuláns lapnak tartalmaznia kell a betegfelvétel idejét is a fekvőbeteg osztályra.
Biztosítással nem rendelkező magyar és külföldi állampolgárságú betegek ellátása az Sz 29 Térítési Szabályzatban foglaltak szerint történik, aminek mindenkori érvényes változata a honlapon elérhető.
A Betegfelvétel munkatársa a felvételi pultnál ellenőrzi az ellátás igénybevételéhez szükséges dokumentumokat, majd a kezelőorvos együttműködésével az ellátási terv alapján fizetési kalkulációt készít, amit a beteg a kezelőorvosával jóváhagyat. Jóváhagyás után az orvos által aláírt ellátási tervet a Betegfelvételi irodához a beteg visszaviszi és a 6-os pultnál, ahol az Intézet házi pénzkezelő helye működik, befizeti az ellátás ellenértékét.
A befizetésről a pénztár számlát ad, amellyel a beteg igazolja az ellátásra való jogosultságát.
A Betegfelvételi Iroda munkatársai az ellátással kapcsolatos kérdésekben készséggel állnak a Betegeink rendelkezésére.