Dietetikai Szolgálat

Dietetikai Szolgálat az Országos Onkológiai Intézetben

A táplálkozásnak nagy szerepe van a daganatos megbetegedések kialakulásában. Az elhízás, a túl sok fehérje- és zsírbevitel, elégtelen zöldség-gyümölcs fogyasztás, vagy akár a rostszegény táplálkozás is fontos tényező lehet a betegség kialakulásában. Az étrend összeállításában fontos szerepet kap a megfelelő tápláltsági állapot elérése, és fenntartása a kezelések, a mellékhatások és a társbetegségek figyelembevételével. A szervezet számára biztosítani kell a jelenlegi állapotnak megfelelő energia-, fehérje-, zsír-, szénhidrát- és folyadékbevitelt, valamint a szükséges vitaminok, ásványi anyagok és élelmi rostok bevitelét is. Sokféle nyersanyag felhasználásával és mértékletességgel tudja biztosítani szervezete számára.

Ingyenes tanácsadás és konzultáció

Egyéni tanácsadás: Az intézetben fekvők, intézetben kezelt vagy daganatos megbetegedésben szenvedők és hozzátartozóik számára lehetőség van előre egyeztetett időpontban személyes konzultációra. Táplálkozással, táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseikre szívesen válaszolunk.

Osztályos tanácsadás

Dietetikusainkkal a hét minden napján lehetőség van diéta egyeztetésre és személyes tanácsadásra minden osztályon. Az osztályon fekvők és hozzátartozóik személyesen is feltehetik a táplálásterápiát érintő kérdéseiket.

Előadás

Igény szerint csütörtök kora délutánonként várjuk a daganatos betegségek táplálkozásterápiája iránt érdeklődőket egy 1 órás előadásra. Ez egy élő fórum, ahol válaszolunk az Önt éppen foglalkoztató kérdésekre, találkozhat betegtársakkal, akik eddigi tapasztalataikat is szívesen megosztják. Kérjük a részvételi szándékot telefonon előre jelezzék.

Elérhetőségek

Telefon : +36 1 224 86 00/ 1306 mellék

E-mail : dietetika@oncol.hu

Dietetikusok az intézetben

Pongrácz Adrienn
Deákné Baranyi Beáta
Répási Eszter
Szijártó Szandra
Kovács Gertrúd