Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Betegünk, Hozzátartozók és Látogatók!

 

Az Emberi Erőforrások Miniszere 11/2021. (V.19.) számú egyedi utasítása alapján az Egészségügyi Intézményekben, így az Országos Onkológiai Intézetben is a korábbi látogatási tilalom feloldásra került a mai napon.

A még érvényben lévő járványügyi szabályok betartása miatt Intézetünkben a fenti utasítással összhangban a látogatási rend a következőképpen módosul.

  1. A látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal vagy ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív eredményű PCR teszttel rendelkezzen (18 év alatti látogatók esetén is), amely dokumentumokat belépéskor a portaszolgálatnál fel kell mutatnia.
  2. Az Intézetbe történt belépéskor testhőmérséklet mérésnek kell történnie. A belépéshez a testhő nem lehet magasabb 37,5 foknál.
  3. Az Intézetbe történő belépés egy kapun, a Kékgolyó utcai bejáratnál lehetséges.
  4. A látogatás ideje: naponta 8:00-20:00 óra között, a délután pihenés 14:00-16:00 közötti idő kivételével lehetséges.
  5. Egy beteghez naponta egy látogató mehet be – épületen, kórtermen belüli találkozás esetén – maximum 60 perces időtartamra.
  6. A találkozókat, amennyiben a beteg állapota és az időjárás viszonyok megengedik, az Intézet területén, de szabadtéren kell lebonyolítani. Ebben az esetben a látogatók száma maximum 4 fő lehet, de a 60 perces időtartam itt is érvényes.
  7. A találkozók alkalmával végig kötelező a védőeszköz, háromrétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszk viselése, mind a látogató, mind a beteg számára. A látogatók esetében a kezek fertőtlenítése szükséges a találkozást megelőzően.
  8. A betegek számára csak feltétlenül szükséges csomagok (nem romlandó élelmiszerek, tisztálkodási szerek, fehérnemű, stb.) behozatala lehetséges.
  9. A járóbeteg ellátásban résztvevő betegek részére – amennyiben általános állapotuk szükségessé teszi – a kezelőorvos engedélyével továbbra is 1 kísérő engedélyezett. A kísérők részére háromrétegű sebészi, vagy FFP2-FFP3, vagy ezzel azonos besorolású maszk viselése természetesen kötelező.

Kérnénk, a betegek és az Önök érdekében is a fentiek szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2021. május 21.

 

Megértésüket megköszönve:

 

Tisztelettel:

 

Prof. Dr. Polgár Csaba

főigazgató főorvos

tanszékvezető egyetemi tanár


 

 

Tisztelt Hozzátartozók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a betegeknek szánt csomagok leadása és átvétele a Ráth György utcai portán történik.

A csomagokat naponta kétszer, 10.00 és 17.00 órakor viszik fel a betegeknek.

 

Fontos!

Kérjük, hogy a beteg nevét és az osztályt minden esetben tüntessék fel a csomagon.

(Kérjük, hogy alkohol tartalmú italt és romlandó élelmiszert ne tartalmazzon a csomag.)


Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján bevezetett, kijárási tilalom alól az egészségügyi szükséghelyzet kivételt képez.

Így azon betegeinknek, akik a kijárási tilalom alatt érkeznek vizsgálatra vagy kezelésre, az ellátása továbbra is zavartalan.

A kijárási tilalom alóli mentességet a hozzánk látogató betegek az orvosi beutalóval tudják igazolni, a kezelés végeztével pedig az Intézet által kiállított igazolással.

Országos Onkológiai Intézet

 


 

 

 

Látogatási tilalom 2020.03.09 -től   /ARCHÍV/

+36 (1) 224 8600
Skip to content