Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Betegeink!  

Tájékoztatjuk Betegeinket, hogy az Országos Onkológiai Intézetben minden altatásban végzett beavatkozás (műtét) előtt betegeink részére orr- és garatváladékból nyert, vírus kimutatáson alapuló COVID-19 teszt elvégzését kötelezően és ingyenesen biztosítjuk.  A műtétre kerülő betegeink mintavételét a tervezett műtét időpontja előtt egy nappal (befekvést megelőző nap) végezzük el, melyről minden érintett telefonos értesítést kap.  

A műtétre kerülő betegeknél reggel 7.30 és 8.30 közötti időben végezzük a mintavételeket az Intézet 16-os téglaépületének 1. emeletén erre a célra kialakított két mintavételi helyiségben. A mintavételre érkező betegek – kísérő személy nélkül – a Kékgolyó utcai teherportán jöhetnek be és távozhatnak az Intézetből.  A teherportánál portaszolgálatunk minden segítséget megad. A betegeket amennyiben mintavétel pozitív eredményt ad, telefonon értesítjük a befekvés időpontja előtt. A műtétre az osztályos befekvés csak negatív teszt eredménnyel lehetséges.  Láz vagy mellkasi, felső légúti panasz esetén kérjük, ne jöjjenek vírus tesztre, hanem keressék háziorvosukat.

A mintavételre kérjük, hogy maszkban érkezzenek, éhgyomorra, reggeli szájöblítés és fogmosás mellőzésével.  Bármilyen kérdésüket továbbra is várjuk a virusinfo@oncol.hu e-mail címen, illetve Intézetünk Facebook oldalán.  

 Türelmüket és támogatásukat megköszönve,  

 Prof. Dr. Polgár Csaba

főigazgató főorvos

egyetemi tanár


Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kormány 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelete alapján bevezetett, este 8 óra és reggel 5 óra között érvényes kijárási tilalom alól az egészségügyi szükséghelyzet kivételt képez.

Így azon betegeinknek, akik a kijárási tilalom alatt érkeznek vizsgálatra vagy kezelésre, az ellátása továbbra is zavartalan.

A kijárási tilalom alóli mentességet a hozzánk látogató betegek az orvosi beutalóval tudják igazolni, a kezelés végeztével pedig az Intézet által kiállított igazolással.

Országos Onkológiai Intézet

 


 

Tisztelt Betegeink!

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre az Országos Onkológiai Intézet minden volt és jelenlegi betegét kérjük, hogy amennyiben panaszmentesek és onkológiai kontrollvizsgálatuk megengedi, a személyes orvos-beteg találkozásokat halasszuk el néhány héttel, hónappal. Ennek célja, hogy mérsékeljük az emberek, sokszor időskorú betegek közelségét a várótermekben, tömegközlekedési eszközökön, rendelőkben ezzel is csökkentve a korona vírus fertőzés kockázatát.

Panasz vagy friss tünet, daganatgyanú vagy annak igazolódása esetén azonban továbbra is állunk rendelkezésükre az intézet ambulanciáin, a szokott rendelési időkben. Amennyiben gyógyszerfelírásra van szükségük, kérjük, jelezzék e-mailben a virusinfo@oncol.hu címen nevük, TAJ számuk, az ellátó osztály és a kezelőorvos nevével. A szükséges és indokolt gyógyszereket az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületén e-recept formájában juttatjuk el Önöknek, amelyet akadályoztatás esetén hozzátartozó is kiválthat.Kérjük Önöket, hogy fokozottan ügyeljenek a higiéniás előírások betartására és így Önmaguk és betegtársaik védelmére.

Lázas, influenzaszerű tünetekkel kérjük, ne hozzánk jöjjenek, hanem a háziorvosuktól kérjenek, először telefonon, segítséget. Külföldről történő hazatérés és új daganatos diagnózis vagy annak alapos gyanúja esetén, szintén először telefonon konzultáljunk. Ezekben a speciális esetekben is természetesen mindenben segítünk, de a járványügyi szempontokat is szükséges érvényesíteni.

Intézetünk továbbra is áll rendelkezésükre, de számítunk megértő közreműködésükre annak érdekében, hogy a daganatos betegek kezelése a járvány ideje alatt is folyamatosan biztosítható legyen. Munkatársaink a kialakult helyzetben is mindent megtesznek a daganatos betegek gyógyulásáért.

 

 

 

Látogatási tilalom 2020.03.09 -től   /ARCHÍV/

+36 (1) 224 8600
Skip to content