Koronavírus tájékoztató

Kedves Betegeink! Kedves Hozzátartozók!

 

A koronavírus járvány Magyarországon is kialakulóban van. Annak érdekében, hogy a megbetegedések és a súlyos esetek számát közös erővel a lehető legalacsonyabb szinten tudjuk tartani, a Kormány, az egészségügyi vezetés és a kórházak vezetése mindent szükséges intézkedést megtesz.

Ez azonban gyakran kellemetlenséggel, korlátozással, akár meghosszabbodott várakozási idővel is járhat. Első korlátozó lépésként látogatási tilalom van érvényben a fekvőbeteg osztályokon. Kérjük szíves együttműködésüket ennek szigorú betartásában.

Ezzel párhuzamosan igyekszünk ésszerűsíteni a bejáró betegek ellátását is. A nem sürgős ellenőrző vizsgálatok és halasztható beavatkozásokat bizonyos esetekben át kell ütemeznünk.

Arra is kérjük betegeinket és hozzátartozóikat, hogy akinél nincs feltétlenül szükség kísérőre, ott a kísérő ne jöjjön be az intézetbe.

Arra is kérjük betegeinket, amennyiben lázasak, mellkasi panaszaik vannak, akkor mielőtt bejönnek az Intézetbe, egyeztessenek kezelőorvosukkal.

Kérjük, hogy otthon is és az Intézetben is tartsák be a legfontosabb higiénés szabályokat: a kézmosást, a kézfertőtlenítést és a tüsszentéssel, köhögéssel történő cseppfertőzés megelőzését. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy elegendő szappan, illetve kézfertőtlenítő legyen elérhető, amennyiben ennek ellenére azt tapasztalják, hogy kifogyott, kérjük, tájékoztassák munkatársainkat.

A járvány fokozódása esetén sajnos további korlátozó intézkedések is szükségessé válhatnak, melyről az intézetben kihelyezett táblákon, honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük maximális együttműködésüket, hogy közös erőfeszítéssel minél több honfitársunk maradhasson egészséges a járvány ideje alatt.

Fenti intézkedéseket elsősorban a járvány ideje alatt kezelésre szoruló daganatos betegek érdekében vés az egészségügyi dolgozók védelme érdekében hoztuk meg. A daganatos betegek kezelését a járvány ideje alatt is folyamatosan és változatlan színvonalon biztosítani fogják munkatársaink.

 

Köszönettel:

 

Prof. Dr. Polgár Csaba

főigazgató főorvos

tanszékvezető egyetemi tanár

 


 

Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Onkológiai Intézet Ráth György utcai parkolóhelyeit, az intézet betegei és látogatói 2020.03.25-től visszavonásig díjmentesen használhatják.

Országos Onkológiai Intézet

 


 

Tisztelt Betegeink!

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre az Országos Onkológiai Intézet minden volt és jelenlegi betegét kérjük, hogy amennyiben panaszmentesek és onkológiai kontrollvizsgálatuk megengedi, a személyes orvos-beteg találkozásokat halasszuk el néhány héttel, hónappal. Ennek célja, hogy mérsékeljük az emberek, sokszor időskorú betegek közelségét a várótermekben, tömegközlekedési eszközökön, rendelőkben ezzel is csökkentve a korona vírus fertőzés kockázatát.

Panasz vagy friss tünet, daganatgyanú vagy annak igazolódása esetén azonban továbbra is állunk rendelkezésükre az intézet ambulanciáin, a szokott rendelési időkben. Amennyiben gyógyszerfelírásra van szükségük, kérjük, jelezzék e-mailben a virusinfo@oncol.hu címen nevük, TAJ számuk, az ellátó osztály és a kezelőorvos nevével. A szükséges és indokolt gyógyszereket az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületén e-recept formájában juttatjuk el Önöknek, amelyet akadályoztatás esetén hozzátartozó is kiválthat.Kérjük Önöket, hogy fokozottan ügyeljenek a higiéniás előírások betartására és így Önmaguk és betegtársaik védelmére.

Lázas, influenzaszerű tünetekkel kérjük, ne hozzánk jöjjenek, hanem a háziorvosuktól kérjenek, először telefonon, segítséget. Külföldről történő hazatérés és új daganatos diagnózis vagy annak alapos gyanúja esetén, szintén először telefonon konzultáljunk. Ezekben a speciális esetekben is természetesen mindenben segítünk, de a járványügyi szempontokat is szükséges érvényesíteni.

Intézetünk továbbra is áll rendelkezésükre, de számítunk megértő közreműködésükre annak érdekében, hogy a daganatos betegek kezelése a járvány ideje alatt is folyamatosan biztosítható legyen. Munkatársaink a kialakult helyzetben is mindent megtesznek a daganatos betegek gyógyulásáért.

 

+36 (1) 224 8600