Koronavírus tájékoztató

Tisztelt Betegeink!

 

A magyarországi járványügyi helyzet kedvező alakulása miatt 2020. július 1-től az Intézetünkbe műtétre befekvő betegeknél sem szükséges az orr- és garat mintavételen alapuló COVID-19 teszt elvégzése.

Természetesen a befekvés előtt továbbiakban is hőmérséklet ellenőrzést végzünk és egy biztonsági ellenőrző lista alapján befekvő betegeinket kollégáink kikérdezik.

Továbbra is nyomatékosan kérjük, hogy csak panasz- és tünetmentesen jelentkezzenek befekvésre!

 

Budapest, 2020. június 30.

Prof. Dr. Polgár Csaba
főigazgató főorvos
tanszékvezető egyetemi tanár

 


Tisztelt Betegeink!

 

Örömmel értesítjük tisztelt betegeinket, hogy a koronavírus járvány lecsengésével párhuzamosan 2020. június 2-tól újraindulnak az Országos Onkológiai Intézetben a népegészségügyi (emlő és vastagbél) szűrővizsgálatok és a tünet- és panaszmentes betegek kontroll vizsgálatai is – a továbbra is érvényben lévő járványügyi szabályok betartása mellett. A változó betegellátási rendről az alábbi tájékoztatást adjuk és kérjük betegeinket ezek betartására:

 

1.     2020.05.18-tól a tervezett, nem életmentő műtétek (jóindulatú daganatok, helyreállító és megelőző műtétek) ismételten elvégezhetők intézetünkben  – továbbra is elsőbbséget biztosítva a rosszindulatú daganatok ellátásának és figyelembe véve az intézet kapacitását. A nem rosszindulatú betegségek műtéteit helyi várólista alapján végezzük. Ezek időpontjáról az érintett betegek kezelőorvosuktól kapnak telefonos értesítést.

2.     2020.06.02-tól újraindulnak a szervezett, célzott népegészségügyi szűrővizsgálatok – szigorú járványügyi szabályok (COVID-19 rizikófelmérés, testhőmérséklet ellenőrzés, védőtávolság betartása, kézfertőtlenítés biztosítása) betartásával. Kérjük szűrésre érkező betegeinket, hogy pontosan, de a vizsgálatok időpontja előtt maximum 5-10 perccel érkezzenek intézetünkbe! Mammográfiás emlőszűrésre behívót kapott betegeinket pedig kérjük, hogy telefonon jelezzenek vissza szűrőközpontunknak, hogy igénybe tudják-e venni a felajánlott vizsgálati időpontot.

3.    2020.06.02-tól fokozatosan újraindítjuk a tünet és panaszmentes betegek kontroll és képalkotó vizsgálatait. Tekintettel a járványügyi szabályokra és a 1,5 méteres védőtávolság biztosítására a kontroll vizsgálatra érkező betegeinket kérjük, hogy csak kezelőorvosukkal előzetesen egyeztetett pontos időpontra érkezzenek intézetünkbe, az előjegyzett időpont előtt maximum 5-10 perccel.

4. Tisztelettel kérjük betegeink megértését, de minden beteg-orvos találkozás előzetes telefonos egyeztetést követően vehető igénybe.

5. A járványügyi biztonsági intézkedések fenntartása betegeink és munkatársaink egészsége érdekében továbbra is szükséges, ezért a személyforgalom továbbra is egykapus rendszerben és hőkamerás ellenőrzéssel történik a Kékgolyó utcai kapun. A Ráth György utcai kapun a személyforgalom továbbra is szünetel. Kérjük betegeinket, hogy fokozottan ügyeljenek a 1,5 méteres védőtávolság betartására.

6. Felhívjuk betegeink és hozzátartozóik figyelmét, hogy az intézet területén továbbra is teljes látogatási tilalom van érvényben és betegkísérőt is csak rendkívül indokolt esetben, egyedi engedély alapján tudunk az intézetbe beengedni.

7. Műtétre befekvő betegeinknél továbbra is ingyenesen végezzük el a torok- és orrváladék mintavételen alapuló COVID-19 víruskimutatási tesztet a befekvés előtt 48-72 órával.

 

Intézetünk munkatársai mindent megtesznek a zavartalan betegellátás biztosítása érdekében!

Kérdés vagy panasz esetén továbbra is forduljon kezelőorvosához vagy egyedi panaszát, kérését elküldheti a virusinfo@oncol.hu e-mail címre is!

 

Budapest, 2020. május 29.

 

Üdvözlettel:

Prof. Dr. Polgár Csaba
főigazgató főorvos
tanszékvezető egyetemi tanár

 


 

Az Országos Onkológiai Intézet tájékoztatása az onkológiai ellátás
járványügyi helyzet alatti változásairól

Tisztelt Betegeink!

A járványügyi helyzet alakulásával párhuzamosan fokozatosan módosulnak az onkológiai betegek ellátásának szabályai is.

Tájékoztatjuk Betegeinket, hogy 2020. május 11-től az Országos Onkológiai Intézetben minden altatásban végzett beavatkozás (műtét) előtt betegeink részére orr- és garatváladékból nyert, vírus kimutatáson alapuló COVID-19 teszt elvégzését kötelezően és ingyenesen biztosítjuk.
A 2020. május 11-én műtétre kerülő betegeknél 2020. május 08-án reggel 7 óra és 9 óra 30 perc közötti időben végezzük a mintavételeket az Intézet 16-os téglaépületének 1. emeletén erre a célra kialakított két mintavételi helységben. A mintavételre érkező betegek – kísérő személy nélkül – a Kékgolyó utcai teherportán jöhetnek be és távozhatnak az Intézetből.

További műtétre kerülő betegeink mintavételét a tervezett műtét időpontja előtt 3 nappal végezzük el, melyről minden érintett telefonos értesítést kap.

A teherportánál portaszolgálatunk minden segítséget megad. A betegeket a mintavétel eredményéről telefonon értesítjük a befekvés időpontja előtt. A műtétre osztályos befekvés csak negatív teszt eredménnyel lehetséges.

Láz vagy mellkasi, felső légúti panasz esetén kérjük ne jöjjenek vírus tesztre, hanem keressék háziorvosukat. A mintavételre kérjük, hogy maszkban érkezzenek, éhgyomorra, reggeli szájöblítés és fogmosás mellőzésével.

Egyúttal értesítjük már gyógyult és tünetmentes betegeinket, hogy az ellenőrző vizsgálatokat csak fokozatosan fogjuk újraindítani a távolságtartási szabályok biztosíthatóságának függvényében. Egyelőre továbbra is a folyamatban lévő és újonnan diagnosztizált rosszindulatú daganatos betegek ellátását részesítjük elsőbbségben. A kontroll vizsgálatok újraindításának ütemezéséről további tájékoztatást fogunk adni.
Bármilyen kérdésüket továbbra is várjuk a virusinfo@oncol.hu e-mail címen, illetve Intézetünk Facebook oldalán.

Türelmüket és támogatásukat megköszönve,

Budapest, 2020.05.06.
Prof. Dr. Polgár Csaba
főigazgató főorvos

 


 

Kedves Betegeink! Kedves Hozzátartozók!

 

A koronavírus járvány Magyarországon is kialakulóban van. Annak érdekében, hogy a megbetegedések és a súlyos esetek számát közös erővel a lehető legalacsonyabb szinten tudjuk tartani, a Kormány, az egészségügyi vezetés és a kórházak vezetése mindent szükséges intézkedést megtesz.

Ez azonban gyakran kellemetlenséggel, korlátozással, akár meghosszabbodott várakozási idővel is járhat. Első korlátozó lépésként látogatási tilalom van érvényben a fekvőbeteg osztályokon. Kérjük szíves együttműködésüket ennek szigorú betartásában.

Ezzel párhuzamosan igyekszünk ésszerűsíteni a bejáró betegek ellátását is. A nem sürgős ellenőrző vizsgálatok és halasztható beavatkozásokat bizonyos esetekben át kell ütemeznünk.

Arra is kérjük betegeinket és hozzátartozóikat, hogy akinél nincs feltétlenül szükség kísérőre, ott a kísérő ne jöjjön be az intézetbe.

Arra is kérjük betegeinket, amennyiben lázasak, mellkasi panaszaik vannak, akkor mielőtt bejönnek az Intézetbe, egyeztessenek kezelőorvosukkal.

Kérjük, hogy otthon is és az Intézetben is tartsák be a legfontosabb higiénés szabályokat: a kézmosást, a kézfertőtlenítést és a tüsszentéssel, köhögéssel történő cseppfertőzés megelőzését. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy elegendő szappan, illetve kézfertőtlenítő legyen elérhető, amennyiben ennek ellenére azt tapasztalják, hogy kifogyott, kérjük, tájékoztassák munkatársainkat.

A járvány fokozódása esetén sajnos további korlátozó intézkedések is szükségessé válhatnak, melyről az intézetben kihelyezett táblákon, honlapunkon és Facebook oldalunkon tájékoztatjuk Önöket.

Kérjük maximális együttműködésüket, hogy közös erőfeszítéssel minél több honfitársunk maradhasson egészséges a járvány ideje alatt.

Fenti intézkedéseket elsősorban a járvány ideje alatt kezelésre szoruló daganatos betegek érdekében vés az egészségügyi dolgozók védelme érdekében hoztuk meg. A daganatos betegek kezelését a járvány ideje alatt is folyamatosan és változatlan színvonalon biztosítani fogják munkatársaink.

 

Köszönettel:

 

Prof. Dr. Polgár Csaba

főigazgató főorvos

tanszékvezető egyetemi tanár

 


 

Tisztelt Látogatóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Országos Onkológiai Intézet Ráth György utcai parkolóhelyeit, az intézet betegei és látogatói 2020.03.25-től visszavonásig díjmentesen használhatják.

Országos Onkológiai Intézet

 


 

Tisztelt Betegeink!

Tekintettel a kialakult járványügyi helyzetre az Országos Onkológiai Intézet minden volt és jelenlegi betegét kérjük, hogy amennyiben panaszmentesek és onkológiai kontrollvizsgálatuk megengedi, a személyes orvos-beteg találkozásokat halasszuk el néhány héttel, hónappal. Ennek célja, hogy mérsékeljük az emberek, sokszor időskorú betegek közelségét a várótermekben, tömegközlekedési eszközökön, rendelőkben ezzel is csökkentve a korona vírus fertőzés kockázatát.

Panasz vagy friss tünet, daganatgyanú vagy annak igazolódása esetén azonban továbbra is állunk rendelkezésükre az intézet ambulanciáin, a szokott rendelési időkben. Amennyiben gyógyszerfelírásra van szükségük, kérjük, jelezzék e-mailben a virusinfo@oncol.hu címen nevük, TAJ számuk, az ellátó osztály és a kezelőorvos nevével. A szükséges és indokolt gyógyszereket az Egységes Egészségügyi Szolgáltatási Tér felületén e-recept formájában juttatjuk el Önöknek, amelyet akadályoztatás esetén hozzátartozó is kiválthat.Kérjük Önöket, hogy fokozottan ügyeljenek a higiéniás előírások betartására és így Önmaguk és betegtársaik védelmére.

Lázas, influenzaszerű tünetekkel kérjük, ne hozzánk jöjjenek, hanem a háziorvosuktól kérjenek, először telefonon, segítséget. Külföldről történő hazatérés és új daganatos diagnózis vagy annak alapos gyanúja esetén, szintén először telefonon konzultáljunk. Ezekben a speciális esetekben is természetesen mindenben segítünk, de a járványügyi szempontokat is szükséges érvényesíteni.

Intézetünk továbbra is áll rendelkezésükre, de számítunk megértő közreműködésükre annak érdekében, hogy a daganatos betegek kezelése a járvány ideje alatt is folyamatosan biztosítható legyen. Munkatársaink a kialakult helyzetben is mindent megtesznek a daganatos betegek gyógyulásáért.

 

 

 

Látogatási tilalom 2020.03.09 -től   /ARCHÍV/

+36 (1) 224 8600
Skip to content