FONTOS INFORMÁCIÓ: Egykapus személyforgalom és hőmérséklet ellenőrzés a Kékgolyó utcai bejáratnál

Tisztelt Betegeink!

Betegeink és munkatársaink egészségének megóvása érdekében a koronavírus járvány idejére egykapus személyforgalomra tértünk át.

2020. március 18-tól személyforgalom csak a Kékgolyó utcai bejáraton engedélyezett. 

2020. március 23-tól kezdődően a Kékgolyó utcai bejáratnál a reggeli 6 órai kapunyitástól rezidenseink minden belépő betegünk és munkatársunk hőmérsékletét ellenőrzik érintésmentes hőmérőkkel és néhány kérdést tesznek fel a kezelésre, vizsgálatokra érkezőknek.

Ezzel tudjuk minimálisra csökkenteni a vírusfertőzés továbbadásának kockázatát és ezzel védjük betegeink és munkatársaink egészségét.

37,5 fokos vagy magasabb testhőmérséklettel munkatársaink az intézetbe nem jöhetnek be, lázas beteg esetén pedig szakorvos dönti el, hogy a láz esetleges vírusfertőzés vagy a folyamatban lévő kemoterápiás kezelés következménye. Amennyiben a láz oka feltételezhetően nem fertőzéses eredetű, úgy a szükséges kezelést minden betegünk megkapja. 

A reggeli órákban a beléptetés és hőmérséklet ellenőrzés természetesen lassabb a megszokottnál. Kérjük, hogy ilyen esetben egymás között minimálisan 1 m távolságot tartsanak, amiben biztonsági szolgálatunk segítségükre lesznek.

A beléptetés meggyorsításához kérjük, hogy intézeti betegkártyájukat vagy beutalójukat készítsék elő – ezzel is segítve a gyors beléptetést!

A Kékgolyó utcai kaput napokon belül két, újonnan beszerzett hőkamerával fogjuk felszerelni, ami kiváltja majd a hőmérőzést és tovább fogja gyorsítani és egyszerűsíteni a beléptetést.

Kérjük figyelembe venni, hogy betegkísérő csak kivételesen indokolt esetben jöhet be az intézetbe és a betegkísérők a járványveszély miatt sem az intézeti előtérben, sem a büfében nem tartózkodhatnak és WC-re sem tudnak bejönni.  

Az esetleges kellemetlenségekért elnézésüket kérjük!

Mindez betegeink és munkatársaink egészségének megőrzése és a fertőzésveszély minimálisra csökkentése érdekében szükséges! 

Kérjük szíves együttműködésüket!

Tegyünk együtt a koronavírus járvány megfékezéséért és azért, hogy a járvány alatt is minden daganatos beteg kockázatmentesen megkaphassa szükséges kezelését! 

Bármilyen észrevétel esetén a
virusinfo@oncol.hu
e-mail címen tudunk soron kívüli felvilágosítást adni!

Köszönettel:

Prof. Dr. Polgár Csaba

főigazgató főorvos

tanszékvezető egyetemi tanár