Országos Onkológiai Intézet bázisán működő Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinika

Címlap >> Országos Onkológiai Intézet bázisán működő Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinika

A magyarországi tüdőtranszplantáció történetében mérföldkőhöz érkeztünk, mivel hosszas előkészületeket követően 2015-ben elindult a hazai tüdőtranszplantációs program. A transzplantációs műtét az Országos Onkológiai Intézet Mellkassebészeti osztályán – amely egyben a Semmelweis Egyetem Mellkassebészeti Klinikája – jól felszerelt sebészeti épületében történik. Egyes, igen komplikált esetekben azonban előfordulhat, hogy a tüdőátültetésre továbbra is a Bécsi Egyetemi Klinikán, magyar orvosok közreműködésével kerül sor.
Jelen ismertető célja a betegek és ebben a témában érdeklődök szakmailag hiteles tájékoztatása a tüdőátültetéssel kapcsolatos legfontosabb kérdésekről. Ha valamelyik részterületről bővebb tájékoztatást szeretne, vagy olyan kérdései lennének, amelyeket itt nem érintettünk, kérjük ezeket beszélje meg kezelőorvosaival.

Amennyiben Ön vagy hozzátartozója olyan tüdőbetegségben szenved, mely miatt tüdőátültetésre szorul, úgy keresse fel az Önt gondozó tüdőgyógyászt, aki a magyar Tüdő Transzplantációs Bizottsághoz irányíthatja.

Orvosoknak bővebb információ a honlapokon: a letölthető dokumentumok/Tüdőtranszplantációs tájékoztató orvosoknak menüpont alatt.

Tüdőtranszplantáció
Várólista
Felkészülés a műtétre
A tüdőtranszplantáció menete
A tüdőtranszplantációt követő kórházi kezelés, kontroll
Higiénia
Otthon, környezet
Életmód
Kilátások
Hasznos linkek

Tüdőtranszplantációs Bizottság tájékoztató

Orvosoknak bővebb információ a Tüdőtranszplantációs tájékoztató orvosoknak linken.

Tüdőtranszplantációs hírek

 

 

Országos Onkológiai Intézet - Minden jog fenntartva