Főigazgatói köszöntő

Címlap >> Főigazgatói köszöntő

Prof. Dr. Kásler Miklós

Lecturis salutem!

Az Országos Onkológiai Intézet több mint fél évszázada a magyar onkológia epidemiológiai, szervezési, módszertani, terápiás, kutatási és oktatási központja. Bármelyik ország nemzeti onkológiai intézetével összehasonlítható, Közép- és Kelet-Európában az egyetlen komprehenzív rákcentrum, kiváló nemzetközi elismertséggel és 95 % feletti betegelégedettségi mutatóval. Az Intézet titka a dolgozóinak szakmai kiválósága és emberi helytállása.

Az Intézet 7 kutató és 10 klinikai osztálya magas  szellemi és technológiai körülmények között látja el feladatait. Évente kb. 16 ezer új fekvőbeteget kezelünk, 20 ezer beteget részesítünk kúraszerű ellátásban és az ambuláns forgalom megközelíti az 500 ezret. A tudományos-kutatói munka színvonalát jellemzi az évi 360 feletti kummulatív impact faktor, a sok száz hazai, külföldi közlemény, előadás, a klinikai onkológus és sugárterapeuta szakorvos képzés, és az egész magyar onkológiai számára szervezett folyamatos orvos továbbképzés, hézagpótló szakmai és tankönyvek.

Az Intézet tudományos kapcsolatai három kontinens vezető rákintézeteire terjednek ki.

Az Intézet dolgozta ki, gondozza és kvalifikálta nemzetközileg a Magyar Nemzeti Rákkontroll Programot, amely megszabta a magyar onkológia elmúlt dekádjának fejlődési irányát és alapja volt a népegészségügyi kormányprogramok onkológiai fejezeteinek.

Az Intézet fogadta be és gondozza a Nemzeti Rákregisztert.

Az Intézet folyamatosan foglalkozik a magyar onkológia struktúrája és tevékenysége aktuális kérdéseivel, faladatának tekinti az egyetemek és kórházak, a Szakmai Kollégium, a Magyar Rákellenes Liga, és több más szakmai és társadalmi egyesület támogatását.

Fortiter in re, suaviter in modo.

Prof. Dr. Kásler Miklós
főigazgató főorvos

Országos Onkológiai Intézet - Minden jog fenntartva