Élelmezési Osztály

Címlap >> Élelmezési Osztály

Dietetikai Szolgálat az Országos Onkológiai Intézetben
A táplálkozásnak nagy szerepe van a daganatos megbetegedések kialakulásában. Az elhízás, a túl sok fehérje- és zsírbevitel, elégtelen zöldség-gyümölcs fogyasztás, vagy akár a rostszegény táplálkozás is fontos tényező lehet a betegség kialakulásában.
Az étrend összeállításában fontos szerepet kap a megfelelő tápláltsági állapot elérése, és fenntartása a kezelések, a mellékhatások és a társbetegségek figyelembevételével. A szervezet számára biztosítani kell a jelenlegi állapotnak megfelelő energia-, fehérje-, zsír-, szénhidrát- és folyadékbevitelt, valamint a szükséges vitaminok, ásványi anyagok és élelmi rostok bevitelét is. Sokféle nyersanyag felhasználásával és mértékletességgel tudja biztosítani szervezete számára.

Ingyenes tanácsadás és konzultáció
Egyéni tanácsadás: Az intézetben fekvők, intézetben kezelt vagy daganatos megbetegedésben szenvedők és hozzátartozóik számára lehetőség van előre egyeztetett időpontban személyes konzultációra. Táplálkozással, táplálásterápiával kapcsolatos kérdéseikre szívesen válaszolunk.

Osztályos tanácsadás
Dietetikusainkkal a hét minden napján lehetőség van diéta egyeztetésre és személyes tanácsadásra minden osztályon. Az osztályon fekvők és hozzátartozóik személyesen is feltehetik a táplálásterápiát érintő kérdéseiket.

Előadás
Igény szerint csütörtök kora délutánonként várjuk a daganatos betegségek táplálkozásterápiája iránt érdeklődőket egy 1 órás előadásra. Ez egy élő fórum, ahol válaszolunk az Önt éppen foglalkoztató kérdésekre, találkozhat betegtársakkal, akik eddigi tapasztalataikat is szívesen megosztják.
Kérjük a részvételi szándékot telefonon előre jelezzék.

Elérhetőségek
Telefon : +36 1 224 86 00/ 1306 mellék
E-mail : dietetika@oncol.hu

Dietetikusok az intézetben
Pongrácz Adrienn
Deákné Baranyi Beáta
Répási Eszter
Szijártó Szandra
Kovács Gertrúd

 

Cikkek

Citrom
Dió
Édesburgonya, vagyis batáta
Fahéj
Flavonoidok
A kávé értékes beltartalma
Paradicsom - zöldség, vagy gyümölcs
Sárga gyökér, avagy gyógyító kurkuma

Országos Onkológiai Intézet - Minden jog fenntartva